Páciensek visszajelzései

Pajzsmirigy


2017. augusztus 
Egy rutin laborvizsgálat során derült fény arra, hogy a TSH értékem szinte mérhetetlenül alacsony. Ezt követően egy endokrinológus szakorvos vizsgálata igazolta a jobb pajzsmirigy lebenyemben lévő forró göböt.  Két lehetőséget ajánlott:  műtét vagy jód izotóp kapszula. A Honvéd Kórház Nukleáris Medicina Osztályán jelentkeztem, időpontot is kaptam. Szorongás volt bennem a sugárzó anyag rám és tizenkét unokával súlyosbított környezetemre való hatása miatt.
Más megoldást keresve találtunk a rádiófrekvenciás abláció lehetőségére. Utána olvasva, tájékozódva a beavatkozás lényegéről, egyértelművé vált, hogy ezt választom. A Premier G. Med Egészségközpontban rövid előjegyzési idővel vizsgálatra jelentkezhettem. A rendkívül igényes környezetben, a kedves fogadtatás mellett dr. Deák Pál Ákos szakorvos úr alapos vizsgálattal alkalmasnak talált a beavatkozásra. Kimerítő tájékoztatás ( szóbeli és írásos) után a megbeszélt időben került sor az ablációra. Kb. 45-50 percig tartott, megnyugtató, feszültség mentes körülmények között, fájdalmat nem éreztem. Két-két és fél óra pihenés és megfigyelés után jó közérzettel távoztam.
Időközben megtörtént az egy hónapos ellenőrzés, aminek során saját szememmel láthattam a korábbi állapothoz képest megváltozott göbstrukturát.  Közérzetem azóta is változatlanul jó.
Az egészségközpont munkatársainak kedvességéről, professzionalitásáról, emberségéről maximális elismeréssel nyilatkozhatok. A vizsgálatokat és a beavatkozást végző dr. Deák Pál Ákos megnyugtató személyisége és biztonságot nyújtó szakértelme számomra nagyon megkönnyítette az elhatározást.
Köszönet mindannyiuknak. Jó szívvel ajánlom a hozzám hasonló betegek számára a Premier G. Med Egészségközpont szolgáltatásait.    
dr. V. Mária

2017. július

2015-ben ultrahang vizsgálat során állapitottak meg pajzsmirigy betegségemet. Több cytológiai
és scintigraphiai vizsgálatot követően a pajzsmirigyemben levő göb növekedese miatt műtétre
tettek javaslatot.
Az endokrinológus orvos tájékoztatott a rádiófrekvenciás műtéti lehetőségről is. Mivel ez az
eljárás vágás nélküli, ambuláns műtéti lehetőséget biztosít, nagyon megörültem a lehetőségnek,
A konzultaciós vizsgálaton dr. Deák Pál Ákos főorvos úr megállapította, hogy elvégezhető
nálam a műtét,
Az interneten minden, ezzel kapcsolatban levő anyagot elolvastam, és a leírtak és a kapott
tájékoztatás alapjan ennek az eljárásnak az igénybevétele mellett döntöttem.
Rövid időn belül megkaptam a rnűtét időpontját. Bár volt bennem izgalom és nem kis félelem
a műtéttől, de ez felesleges volt. Mind az orvosok, mind a műtes ben közrernűködők nagyon
kedvesek, szolgálatkészek voltak, és teljesen megnyugtattak a rnűtét előtt. A. rnűtét előtti
várakozáshoz átlagon felüli körülményeket biztosítottak, izgalmam teljesen elmúlt.
A Főorvos úr kiváló szinvonalon végezte munkáját, semmi fájdalmat nem éreztem, Az
előkészítés és a műtét egy órát vett igénybe. Miután kijöttem a műtőből, két órányi pihenés és
egy puding elfogyasztása után hazajöhettem vidéki otthonomba.
A műtétet és az első kontroll vizsgálatot követően is csak azt tudom mondani, hogy jó döntést
hoztam. A behatolás helyen egy kis véraláfutás keletkezett, ami egy hét után teljesen
felszívódott. A műtétet követően itthon sem volt semmilyen fájdalmam. Már túl vagyok az egy
hónapos kontroll vizsgálaton, a labor eredrnényeim jók lettek. A rnűtét során roncsolt göb
felszívódása megkezdődött.
Mind a személyzet, mind a Főorvos úr munkájával, a műtéti körülményekkel nagyon elégedett
voltam és vagyok, és ezúton is köszönetemet és hálámat tudom kifejezni mindannyiuknak.
Ezt a műtéti eljárást jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, akinek lehetősége van az
igénybevételere,
 2017. május
A tel vege fele voltam Onoknel vizsgalaton, ezzel kezdodik a tortenetem. Mindenki nagyon kedves es segitokesz volt az erkezesemkor, a doktor ur alaposan megvizsgalt es reszletesen elmagyarazta a mutet menetet. Kellemesen elbeszelgettunk es en mar akkor eldontottem, hogy, ha minden leletem rendben lesz, mindenkeppen visszaterek Onokhoz es vallalom a mutetet. Szerencsere semmi problema nem merult fel, igy majus 10-en eljott a nagy nap. :) Sokan kerdezek, hogy nem felek-e, amikor elmeseltem Nekik, hogy mi tortenik majd velem. Magamon is meglepodtem, de egyaltalan nem voltak felelmeim es ketsegeim, hogy jo uton jarok-e, mivel mindent reszletesen elmondtak, hogy mikor mi tortenik majd, illetve egy ismerosomnek mar volt ilyen mutetje es nala is minden rendben zajlott.
A mutet elott szinten kedvesek, turelmesek, alaposak es segitokeszek voltak a recepcios Holgyek es a Noverek is. A mutet kb. 1 oran at zajlott, tobbszor elaludtam kozben, semmi gond nem volt. Pihentem egy orat a mutet utan, majd hazamehettem. 
A doktor ur is nagyon kedves volt, amig varakoztunk a zarojelentesre, kulon odajott hozzam, hogy megkerdezze, jol vagyok-e, nincs-e gond es megnyugtatott, hogy jol sikerult a mutet.
Teljesen jol voltam, mintha semmi sem tortent volna.
Masnap mar levehettem a kotest a nyakamrol. Ket darab 2-3 mm-es bemetszest lattam a nyakamon, ami 1 het alatt teljesen el is tunt. 1-2 este hoemelkedesem volt, de ez termeszetes velejaroja a beavatkozsnak, errol tajekoztattak is. Mas gond nem volt.
1 honap mulva voltam kontrollon, ahol nagyon orult a doktor ur es en is, mert latszott az uh-on, hogy a kozel 4 cm-es gobom kevesebb, mint a felere zsugorodott. Tokeletesen sikerult a mutet, csak igy csinalnam ismet, ha szukseg lenne ra. Azt gondolom, hogy ilyen egy 5 csillagos szolgaltatas.
 
Koszonok mindent es kellemes nyarat kivanok Onoknek!
 
Udvozlettel,
P. Edit2017. május
Nagyméretű pajzsmirigy göbömön történt a beavatkozás. A pozitív változást már másnap,
még a lábadozás elején egyértelműen érzékeltem: fizikai megkönnyebbülés, felszabadulás, a
fojtó feszülés, az akadály megszűnése. „Jön a levegő”- hétköznapi megfogalmazásban.
Műtét közben gyakorlatilag nem éreztem fájdalmat, azt követően a vérömlenyen kívül
semmiféle más tünetet nem tapasztaltam, hőemelkedésem nem volt. A regenerálódás
mindössze 4 napot vett igénybe, ezután a megszokott ritmusban folytathattam az életemet.
Évek óta fennálló krákogás, köhécselés jellemezte napjaimat a műtétet megelőzően. Kb. fél
éve pedig már állandó huruttal küszködtem. Az orromban, a fülemben, gégémben,
hörgőimben. A műtét utáni napokban mindez teljesen kitisztult és azóta sem tért vissza.
Állandó fáradékonyságom megszűnt, (már feledésbe merült) energiáim visszatértek.
Nagyon köszönöm Deák doktor úrnak és munkatársainak a professzionális beavatkozást és a
gondos ellátást. Külön öröm számomra, hogy zenészként élhettem ezzel műtéti a lehetőséggel
és a hangomat egy pillanatra sem kellett nélkülöznöm.
(Cs. Kornélia)
 
2017. február
Amint ígértem, az alábbiakban összegezném a tapasztalataimat az RFA beavatkozással kapcsolatban.
 
Néhány éve a pajzsmirigyemmel problémák adódtak. Viszonylag rövid idő alatt jelentős méretű göbök keletkeztek mindkét oldalon.. Mivel eleinte az esztétikai szempontokat leszámítva más problémát nem okoztak, a rendszeres felülvizsgálatokat leszámítva mást nem tettem. 2016. végére azonban már túl nagyok lettek a göbök. A jobb oldalon nagyjából 7 cm. a bal oldalon egy 5 cm. nagyságú és néhány kisebb göb alakult ki. A Bajcsy Kórház illetékes endokrinológusa azonnali, mindkét oldali teljes pajzsmirigy eltávolítást, és életem végéig tartó hormonkezelést javasolt. Az RFA eljárásról azt mondta, nem lehetséges. Szerencsére nem hittem neki, és megkerestem a Premier Med központot. A szükséges vizsgálatokat követően külön-külön RFA kezelésnek vetették alá először a jobb, majd egy hónapra rá a baloldali pajzsmirigyemet. Az eljárás kulturált környezetben, gyorsan és gyakorlatilag fájdalommentesen zajlott. A nyakamat két napig időnként hűteni kellett jégzselével, de más tennivaló nem volt. A szúrás helye néhány napon belül eltűnt. A kezelés a göbök különlegesen nagy mérete és az erek közelsége miatt, csak a terület 90% át érintette. Az eredmény rövid időn belül látható volt, mindkét pajzsmirigyem gyorsan elkezdett összehúzódni. Az RFA megszünteti az érintett terület vérellátását és emiatt megindul a felszívódási folyamat.  A göbök körülbelül havonta 1 cm.- rel lettek kisebbek.  Ha a kezelt rész teljesen felszívódik, az én esetemben valószinüleg egy harmadik kezelés is szükséges lesz. Ez jövőre történik meg. A göbök csökkenését látva úgy gondolom, jó döntés volt ezt az utat választani. A másik alternatíva, a csonkolás, a hosszú és fájdalmas gyógyulás  és hormonszedés lett volna, nekem megérte ezt elkerülni.
 
üdvözlettel, 
 
P. Károly

2017. november

T.Premier G. Med Egészségközpont Pajzsmirigy és fibroadenoma osztály!

 
Az internet segítségével találtam meg Önöket, amiért nagyon hálás vagyok.
Kb.  4x5 cm. jóindalatú pajzsmirigy göb okozott nekem problémát és miután megtaláltam ezt az eljárást, nem volt számomra kétséges, hogy megszabadulok tőle. Elolvastam részletesen, hogy történik a beavatkozás ,semmi félelem nem volt bennem, így gyorsan elkezdtem a tennivalókat intézni.
Csak a legjobbakat tudom leírni a beavatkozásról és ami utána történt. Nem éreztem fájdalmat alatta sem, sőt utána sem. Egy nappal később már akár el is felejthetném, hogy mi történt velem, olyan jól érzem magam. A nyakamon csak egy fél centis kis karcolás látható, persze jegelem ahogy kell.
Nagyon szépen köszönöm a hozzáállásukat, nagyon boldog vagyok, hogy jól döntöttem. 
 
 
                      Köszönettel:  H. Hajnalka 

 

"Két sebészeti pajzsmirigygöb-műtétem volt, sajnos több szövődményt kellett elszenvednem és a göb ismét olyan méretű lett, hogy újabb beavatkozás vált szükségessé. A sebészi műtétet nem vállalhattam. Így találtam rá a Premier Med Egészségközpontra. Az alapos előzetes vizsgálat szerint a radiofrekvenciás abláció eljárás tűnt optimális megoldásnak, amit Deák Pál Ákos doktor úr elvégzett.
Ez mindösszesen - az előkészítéssel, a beavatkozással és az azt követő "lábadozással" együtt - 4 órát vett igénybe. Ez idő alatt a kitűnően felszerelt, kényelmes intézményben végig élveztük a személyzet, orvosok, ápolók figyelmességét, kedvességét, barátságát.
Az egy hónapos kontrollvizsgálat szerint, a vártnál is jobb eredményt hozott a beavatkozás.
Köszönjük Deák Pál Ákosnak és munkatársainak!" H. Györgyné
 
 
 
Mellékletek terület
 
 
 

Fibroadenoma

2018. február

"Örömmel írom e néhány néhány sort elismerésünk és köszönetünk jeléül:
2018.02.hó 21-én műtéti beavatkozásra került sor Önöknél! Amit itt tapasztaltunk: Azt az előzékeny,udvarias,tisz-
telet tudó,példátlanul​ kedves magatartást amellyel bennünket körül vettek s mindvégig kísértek,tanítani lehetne felsőbb és alsóbb szinten - bárhol!Az Önök viselkedésében , felelősségteljes munkájuk végzése során a szakmai alázat az emberi jó szándék PÉDAMUTATÓ!!Nagyon szépen Köszönjük!
Tisztelettel köszönjük elsősorban: Dr Deák Pál Ákos főorvosnak -aki a műtétet végezte! /!!!!!!!/továbbá: Dr Sallai Mónika szakorvosnak,Taskóné Lackó Olga szakasszisztens,Gátay Katalin igazgatónőnek, Somogyi Ildikó és Tkálecz Anita kordinátotoknak munkáját!!

Kívánunk Önöknek további sikereket és jó egészséget!
Tisztelettel: L.né élettársam/kedves feleségem/és magam nevében: Cs. Sándor .

 

 

Visszér

Visszér visszajelzések...

 

 Műtő
Műtő
Műtő